Vita bönor med nötkorv i ugnen

Denna maträtt passar alla i familjen ett läckert tips till helgmiddagen. Rik på protein med härlig smak av korven.

Totalt tid
65 min
Svårgihets grad
Grad 2
Just nu har vi ingen video för detta
Greco recept

Ingredienser

  • 3/4

    olivolja

  • 500 gr

    vita stora bönor

  • 2 st

    purjolök

  • 1 st

    gul lök

  • 500 g

     farsrivna tomater

  • Lite

    Salt

  • Lite

    Nymald peppar

  • Chiliflingor

    (ej oblikatoriskt)

  • 1/4

    dill finhackad

  • 2 st

    skivor bröd

  • 1 st

    nörkorv

  • Smulad

    fetaost för serveringen

Totalt tid

  • Förberedelse
    50 min
  • Matlagning
    15 min

MATLAGNING

För bönorna

Blötlägg bönorna helst dagen innan i vatten och lite bikarbonat.
Sila och skölj bönorna.
Lägg bönorna i en kastrull med vatten så bönorna täcks och låt bönorna koka.
Sänk värmen och låt bönorna koka i 40 minuter på låg värme tills de blir mjuka.

För grönsakerna

Finhacka dill,purjolök,selleri,färsklöken.
Skär gullöken i skivor.
Tvätta och sila spenaten.
Hacka spenaten.
I en djup stekpanna lägg 2-3 msk av olivoljan från receptet, lägg gullök, selleri,färsklök,purjolök.
Fräs i 5 min
Häll krossade tomaten tillsätt 1 kopp vatten, chilliflingor och färskmald peppar.
Koka tomatsåsen med grönsaker i 5-7 min.
Strö i örterna dill,persilja.

Sila bönorna och lägg i en plåt
Häll tomatsåsen lägg ett lager av spenat och häll sedan resten av olivoljan
Grädda i ugnen 200 grader i 40 min.
Mal korven med brödskivorna.
Värm olivolja i stekpanna fräs korvblandningen tills det får en fin färg.
Rör om ofta häll på korvblandningen över bönorna och grädda 10 min 230 grader lår det få en fin gyllenefärg.
Servera med smulad fetaost och njut.

Besök oss

Mjölnarstigen 10
163 41 Spånga

Öppettider

Mån: 11:00-18:00
Tis-Fre: 10:00-18:00
Lör: 11:00-16:00
Sön: 11:00-15:00


©2023 - Grecofood.se Alla rättigheter reserverade

Tack! Kopiera denna kod

5rabatt

Minimum order 250:-

Få 5% Rabatt Nu!