Denna maträtt passar alla i familjen ett läckert tips till helgmiddagen. Rik på protein med härlig smak av korven.
olivolja
vita stora bönor
purjolök
gul lök
farsrivna tomater
Salt
Nymald peppar
(ej oblikatoriskt)
dill finhackad
skivor bröd
nörkorv
fetaost för serveringen
För bönorna
Blötlägg bönorna helst dagen innan i vatten och lite bikarbonat.
Sila och skölj bönorna.
Lägg bönorna i en kastrull med vatten så bönorna täcks och låt bönorna koka.
Sänk värmen och låt bönorna koka i 40 minuter på låg värme tills de blir mjuka.
För grönsakerna
Finhacka dill,purjolök,selleri,färsklöken.
Skär gullöken i skivor.
Tvätta och sila spenaten.
Hacka spenaten.
I en djup stekpanna lägg 2-3 msk av olivoljan från receptet, lägg gullök, selleri,färsklök,purjolök.
Fräs i 5 min
Häll krossade tomaten tillsätt 1 kopp vatten, chilliflingor och färskmald peppar.
Koka tomatsåsen med grönsaker i 5-7 min.
Strö i örterna dill,persilja.
Sila bönorna och lägg i en plåt
Häll tomatsåsen lägg ett lager av spenat och häll sedan resten av olivoljan
Grädda i ugnen 200 grader i 40 min.
Mal korven med brödskivorna.
Värm olivolja i stekpanna fräs korvblandningen tills det får en fin färg.
Rör om ofta häll på korvblandningen över bönorna och grädda 10 min 230 grader lår det få en fin gyllenefärg.
Servera med smulad fetaost och njut.
Mjölnarstigen 10
163 41 Spånga
Mån: 11:00-18:00
Tis-Fre: 10:00-18:00
Lör: 11:00-16:00
Sön: 11:00-15:00
©2023 - Grecofood.se Alla rättigheter reserverade