Spenat ris med citron

Ett snabbt, enkelt, ekonomiskt och hälsosamt alternativ. En traditionell och klassisk maträtt.
En kalorisnål maträtt passar perfekt för även veganer.

Totalt tid
40 min
Svårgihets grad
Grad 2
Just nu har vi ingen video för detta
Greco recept

Ingredienser

  • 1 kg

    spenat

  • 1/2 msk

    olivolja

  • 1 hel

    finhackad lök

  • 1 hel

    salladslök finhackad

  • 1 hel

    purjolökv

  • 3/4

     Carolina ris

  • 1 msk

    tomatpure

  • 1 citron

    citronsaft av hela

  • 1 tsk

    nymalen peppar

Totalt tid

  • Förberedelse
    30 min
  • Matlagning
    10 min

MATLAGNING

Värm upp hälften av den totala olivoljan i en gryta.
Fräs lök, purjolök, salladslöken i 3-4 min.
Hacka spenaten grovt och lägg i grytan. Fräs i ytterligare 2-3 min på hög värme tills penaten minskar i volym.
När spenaten har vissnat tillsätt riset och blanda tills allt blir väl oljat.
Tillsätt 1 glas vatten (spenat och grönsaker absorberar tillräckligt med vätska).
Salta och peppra och sänk värmen, låt sjuda i 15-20 min.
Tillsätt den återstående olivoljan i slutet av kokningen och stö över den hackade dillen (ej oblikatoriskt).
Täck grytan med en handduk och låt den stå i 5-10 min för att suga upp vätskan.
Servera spenatriset med citron och blada. Njut

Besök oss

Mjölnarstigen 10
163 41 Spånga

Öppettider

Mån: 11:00-18:00
Tis-Fre: 10:00-18:00
Lör: 11:00-16:00
Sön: 11:00-15:00


©2023 - Grecofood.se Alla rättigheter reserverade

Tack! Kopiera denna kod

5rabatt

Minimum order 250:-

Få 5% Rabatt Nu!