Ett snabbt, enkelt, ekonomiskt och hälsosamt alternativ. En traditionell och klassisk maträtt.
En kalorisnål maträtt passar perfekt för även veganer.
spenat
olivolja
finhackad lök
salladslök finhackad
purjolökv
Carolina ris
tomatpure
citronsaft av hela
nymalen peppar
Värm upp hälften av den totala olivoljan i en gryta.
Fräs lök, purjolök, salladslöken i 3-4 min.
Hacka spenaten grovt och lägg i grytan. Fräs i ytterligare 2-3 min på hög värme tills penaten minskar i volym.
När spenaten har vissnat tillsätt riset och blanda tills allt blir väl oljat.
Tillsätt 1 glas vatten (spenat och grönsaker absorberar tillräckligt med vätska).
Salta och peppra och sänk värmen, låt sjuda i 15-20 min.
Tillsätt den återstående olivoljan i slutet av kokningen och stö över den hackade dillen (ej oblikatoriskt).
Täck grytan med en handduk och låt den stå i 5-10 min för att suga upp vätskan.
Servera spenatriset med citron och blada. Njut
Mjölnarstigen 10
163 41 Spånga
Mån: 11:00-18:00
Tis-Fre: 10:00-18:00
Lör: 11:00-16:00
Sön: 11:00-15:00
©2023 - Grecofood.se Alla rättigheter reserverade