En av grekiska favoriterna är Pastitsio, med en god krämig smak av spaghetti och köttfärs.
förpackning tjock spagetti för pastitsio
kopp Kefalotyri
nötfärs
kopp Olivolja
medelstora torkade lökar, finhackade
riven morot
hackad vitlök
färsk hackad tomat
kopp cognac
socker
kanelstång
lagerblad
Salt
Nymalen peppar
frp besamel
Till köttfärsen:
Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs köttfärsen, bred ut den med en sked.
Vi rör inte hela tiden.
Låt det koka ordentligt så att det inte tappar vätskan under konstant omrörning.
Detta tar cirka 8 minuter.
Tillsätt sedan löken och vitlöken och moroten och fräs i ytterligare 2 till 3 minuter tills de blir genomskinliga.
Släck med konjak.
Låt alkoholen avdunsta i 1 till 2 minuter.
Tillsätt tomat, socker, salt, peppar, lagerblad och kanelstång.
Låt kanelen smaksätta köttfärsen i 5 minuter och ta bort den.
Täck köttfärsen, sänk värmen och låt puttra i 20 minuter (utan att tillsätta vätska) tills den absorberar sina vätskor helt och smakerna koncentreras.
Framgångens hemligheter
Koka alltid pastan i 2-3 minuter mindre än vad som står på deras förpackning.
Skölj aldrig kokt spagetti under rinnande vatten. Men vi måste tömma dem väldigt bra, eftersom de håller vatten i hålet och de kommer att ta ut det senare i pannan.
Efter att ha tömt spaghettin väl, tillsätt en sked smör och rör om försiktigt så att det smälter med värmen från spaghettin.
Kefalotyri på ytan av pastitsio kommer att ge den önskade rosa och ostskorpan och kommer att göra den fantastisk.
Den heta traditionella pasticcioen motsätts aldrig. Servera den därför medan den fortfarande är varm. All mat läggs i frysen rå eller tillagad, men inget går att jämföra med en nybakad och utsökt pastitsio.
Mjölnarstigen 10
163 41 Spånga
Mån: 11:00-18:00
Tis-Fre: 10:00-18:00
Lör: 11:00-16:00
Sön: 11:00-15:00
©2023 - Grecofood.se Alla rättigheter reserverade