fbpx
Kontakta oss 0046 735527594
My Cart
0,00kr
My Cart
0,00kr
Blog

Dakos

För dakos

 

Riv de två tomaterna först i rivjärnet och hacka den andra tomaten separat i små rutor. Använd rivna tomatsåsen (popis)

Lägg saltet och de 2 matskedarna crema balsamico i den rivna tomaten och blanda.

Lägg skorporna kritharokoyloyritsa 600gr på en tallrik, strö över lite olivolja och strö över lite salt och lite oregano.

Häll över dakos med riven tomat och alla dess juicer.

Garnera med den hackade tomaten.

Lägg en sked fetaost (vasiliou) på varje dako.

Strö över oregano och häll över med olivolja.

Garnera till sist med kapris och oliver.

Ringla dakon med fetaost (basilika) med en sked balsamico.

Låt dakon med xinomyzithra stå i några minuter och vattna med tomatvätskorna och njut av det som den vackraste lätta sommarmåltiden.

Leave your thought